Kursen Ta hand om ditt fruktträd 2021 riktar sig till privatpersoner som vill lära sig ta hand om och beskära sina egna träd.

Kurs: Ta hand om ditt fruktträd 2021

En kurs för privatpersoner som vill ge de bästa förutsättningarna för egna träd. Kursen omfattar 16 timmar och består av både teoretiska och praktiska moment.

En kurs för privatpersoner som vill lära sig mer om sina egna träd. När du gått den vet du mer om hur du ska ta hand om ditt träd, grunderna i beskärning, har fått en orientering i olika typer av skadegörare och hur du kan skydda trädet samt vad man ska tänka på vid val och plantering av ett nytt äppelträd. Totalt omfattar kursen ca 16 timmar.

Den teoretiska delen sker digitalt under tre vardagskvällar i mars och april. Du behöver en dator, surfplatta eller mobil med uppkoppling och webbläsare för att kunna delta. 

Den praktiska delen sker i olika trädgårdar i Luleå och består av 2×4 timmars praktik där alla får öva sig på att själv utföra beskärning. De praktiska passen förläggs till helger under början av maj och sker i små grupper. Utrustning för praktiska delen finns att låna. Transport till beskärningsplatserna i Luleå ordnar deltagarna själva.

Foto: Minna Autio, Unsplash.

Tid, pris och anmälan

Pris: 1500 kr per person.
Tid: Online-möte kl 18.30-20.30 under datumen 25/3, 13/4 och 20/4. 
Praktiska tillfällen bokas upp i samråd med kursdeltagarna. 

Antalet platser är minst 6 och max 12. De praktiska momenten anpassas efter gällande riktlinjer för att undvika smittspridning av covid-19.

Villkor för anmälan, betalning och avbokning

Anmälan senast den 22 mars 2021. Inbetalning av avgiften sker till bankgiro 5476-1846, invänta bekräftelse på din bokning innan du betalar. Vid avbokning senast den 14 mars återbetalas hela avgiften. Vid avbokning efter den 14 mars betalas 80 procent av avgiften tillbaka. Frånvaro från enstaka tillfälle under kursen kompenseras vid behov genom ett gemensamt uppsamlingstillfälle för deltagarna, som vi kommer överens om i gruppen.

(Anmälningstiden för detta tillfälle har gått ut. Kontakta mig för mer information om kommande utbildningar).

Ur innehållet

  • Val av fruktträd för norra Sverige
  • Plantering och skötsel av fruktträd
  • Varför träd ska beskäras
  • Grunderna i beskärningsteknik
  • Olika typer av beskärning
  • Växtskydd/skadegörare
Jenny Hakeberg, fruktträdsbeskärare i Luleå.

Kursledare är Jenny Hakeberg, fruktträdsbeskärare i Luleå och med Grönt kort från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Share on facebook
Share on linkedin

Bokning och priser

Jenny Hakeberg
E-post:
jennyhakeberg@hotmail.com
Telefon: 070-3758645
Chatta via Facebook messenger

Ring eller mejla mig för bokning av beskärning. Mitt företag finns i Luleå men jag tar gärna uppdrag på andra orter i Norr- och Västerbotten och försöker då samordna flera kunder på samma resa. 

PRISER
Priset för den första arbetstimmen är 850 kr inkl moms och innefattar etablering och uppstart. Därefter är priset 650 kr/timme inkl moms. Minsta debiterbara tid är 1 h. 

Trädbeskärning är RUT-avdragsberättigat med 50% på arbetskostnaden. Resekostnader tillkommer. 

Illustrationer på sidan: Henriette Sjöberg

Prenumerera på Fruktträd i norrs nyhetsbrev

* Obligatoriskt