Fruktträd i norr-bloggen

Ju fler som odlar eget ätbart, desto bättre! I mina inlägg vill jag sprida kunskap och inspirera till att fler vågar odla frukt och bär i norr, men också till mer mångfald i trädgården. 

Genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev får du råd, idéer och aktiviteter rakt i din inbox. Anmäl dig till nyhetsbrevet här. 

Träden – Ängen – Jorden

Piteå 26 feb 2023 | Vill du utveckla din trädgård samtidigt som du tycker att miljön och naturen är viktig? Alla som har en trädgård eller odling kan göra en insats för den biologiska mångfalden! Under den här dagen vill vi visa hur enkelt det kan vara och inspirera fler till att göra skillnad. Det är varken svårt eller tidskrävande att göra betydelsefulla insatser. Med rätt fokus och smarta knep kan du till och med få mer tid över för att njuta!

LÄS MER

Så planterar du ditt nya träd

Många passar på att köpa ett nytt fruktträd eller prydnadsträd nu under våren. Men hur ska man tänka kring planteringen? Förutom att välja en bra växtplats så är det bra att göra ett grundligt jobb vad gäller planteringen – det har du som trädägare glädje av längre fram.

LÄS MER

Marie skapar från naturens skafferi

På Tavelsjö Gårdsmusteri utanför Umeå utvecklar Marie Baudin smaker och råvaror från naturen. Det som började med förädling av äpplen har tack vare Maries experimentlusta vuxit till ett stort sortiment av produkter. Så här inför påsk vill jag verkligen rekommendera ett besök på gården i Tavelsjö, där Marie nu öppnar dörren till sin tillitsbutik “Tant Lydias kök”.

LÄS MER

Bokning och priser

Jenny Hakeberg
E-post:
jennyhakeberg@hotmail.com
Telefon: 070-3758645

Se lediga tider och gör själv din bokning på boka.se. Vill du resonera kring tidsåtgång, tidpunkt för beskärning mm av ditt/dina träd går det bra att ringa eller mejla mig innan bokningen. 

Mitt företag finns i Luleå men jag tar gärna uppdrag på andra orter i närområdet. 

PRISER

Timpriset för trädbeskärning är 850 kr inkl moms. Minsta debiterbara tid är 1 h.  

Trädbeskärning är RUT-avdragsberättigat med 50% på arbetskostnaden. Resekostnad och eventuella materialkostnad tillkommer. 

Bortforsling för timpriset 650 kr inkl moms kan bokas som tillägg (ej RUT-avdragsberättigat).

Illustrationer på sidan: Henriette Sjöberg

Prenumerera på Fruktträd i norrs nyhetsbrev

* Obligatoriskt