Fruktträd i norr-bloggen

Ju fler som odlar eget ätbart, desto bättre! I mina inlägg vill jag sprida kunskap och inspirera till att fler vågar odla frukt och bär i norr, men också till mer mångfald i trädgården. 

Genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev får du råd, idéer och aktiviteter rakt i din inbox. Anmäl dig till nyhetsbrevet här. 

Så planterar du ditt nya träd

Många passar på att köpa ett nytt fruktträd eller prydnadsträd nu under våren. Men hur ska man tänka kring planteringen? Förutom att välja en bra växtplats så är det bra att göra ett grundligt jobb vad gäller planteringen – det har du som trädägare glädje av längre fram.

LÄS MER

Marie skapar från naturens skafferi

På Tavelsjö Gårdsmusteri utanför Umeå utvecklar Marie Baudin smaker och råvaror från naturen. Det som började med förädling av äpplen har tack vare Maries experimentlusta vuxit till ett stort sortiment av produkter. Så här inför påsk vill jag verkligen rekommendera ett besök på gården i Tavelsjö, där Marie nu öppnar dörren till sin tillitsbutik “Tant Lydias kök”.

LÄS MER

Fem bra växter som fåglar gillar

I vår egen trädgård kan vi ta ett stort ansvar och hjälpa djuren att må bra, trivas och fortsätta att finnas till. Med ditt val av växter kan du sätta din egen prägel på trädgården och styra vilka djur du vill locka in.

LÄS MER

Sju äppelträd för kallt klimat

Som hjälp inför vårens trädgårdsplaner har jag listat några populära sorter av äppelträd som brukar säljas i norra Sverige och som lämpar sig för odling i de kallare delarna av landet.

LÄS MER

Bokning och priser

Jenny Hakeberg
E-post:
jennyhakeberg@hotmail.com
Telefon: 070-3758645

Ring eller mejla mig för bokning av beskärning. Mitt företag finns i Luleå men jag tar gärna uppdrag på andra orter i Norr- och Västerbotten och försöker då samordna flera kunder på samma resa. 

PRISER

Timpriset för trädbeskärning är 750 kr inkl moms. Minsta debiterbara tid är 1 h.  

Trädbeskärning är RUT-avdragsberättigat med 50% på arbetskostnaden. Resekostnad och eventuella materialkostnad tillkommer. 

Illustrationer på sidan: Henriette Sjöberg

Prenumerera på Fruktträd i norrs nyhetsbrev

* Obligatoriskt